mandag den 17. maj 2010

Kristi Himmelfart, Lillebælt & jammerklunker

Kristi Himmelfart: Fejres 40 dage efter påskedag, hvor Jesus øjensynligt skulle været stået op fra de døde. Og i dag for ca. 2000 år siden, skulle han så stige til himmels, deraf navnet!

I torsdags var første dag for det årligt tilbagevendende marked under broen. Her er der vel at mærke tale om Den Nye Lillebæltsbro. Gader op og gader ned langs kysten og langs Strandvejen er den ene bod, kræmmer, take-away og underholdning linet op. Indgangen er gratis, hvis du mener du kan gå, ellers er vi i år oppe på den eksklusive parkeringsafgift af 35 kr. Den stiger ca. en 5'er om året.

Far & Ronja ledte specifikt efter line & blink til deres fiskestang. Hornfiskesæsonen er skudt i gang og strækningen fra Strib fisk ved Gammel Havn til Kulturøen er proppet med det unikke folkefærd af fiskere - oftest mand 30-60 år med 1-2 børn/børnebørn. Manden i huset er ingen undtagelse. De fangede dog ikke noget om fredagen... Bedre held næste gang.

Tilbage til markedet. Ronja havde nemlig et meget specifikt ønske: At ride på en karruselhest ligesom i Pippi-filmen. Og her kunne det jo netop lade sig gøre. 200 kr. fattigere havde mor indkasseret 10 billetter og forlystelsesturene kunne begynde. Ronja fik mange ture i den fine gamle karrusel og en enkelt tur i de flyvende elefanter - hoppede dog af inden de lettede, de kørte lidt for stærkt.

På vej tilbage til bilen fandt vi et par ponyer fra Vestfyns Rideskole, der blev trukket rundt på pladsen og Ronja fik naturligvis en tur på Filur.

Foden har det af H til, for at sige det mildt. Jeg kunne jo ikke valse rundt i mine nye sko på markedet pga. regnvejret onsdag. Jeg kan ikke gå i mine vinterstøvler, da de er blevet vind og skæve efter de mange måneder med den ganglion. Så jeg måtte vade markedet tyndt i mine udtrådte gamle kondier... Ikke videre behageligt i længden!

Vi har også været kattesitter hele weekenden, til disse 2 skønne mini-misser og deres mor:

Fredag blev den gamle Lillebælt 75 år. 
Den kombinerede vej- og jernbanebro  blev bl.a. opført for at holde arbejdsløsheden nede; byggeriet fandt sted i perioden 1929  til 1935, og broen blev indviet 14. maj 1935. Wikipedia

Det blev fejret med en kæmpe byfest, hvor toget kørte mellem torvet og Kvickly, som Ronja naturligvis måtte ud at køre med. Mor her fik købt sig et par gode gå-sko:
 

Lørdag stod den på forsinket påskefrokost i familiens skød. Dog først en omgang krolf... Skægt spil - Jeg vandt... Eller... Jeg havde i hvert fald flest point!

Manden undrede sig i øvrigt over, hvorfor kammerjunker hedder sådan. Faktisk ved man det ikke helt. En kammerjunker var en lavtrangerende titel, der blev afskaffet i 1947, om en person der betjente en fyrstelig person. Man må formode, at personens status var at sammenligne med en klein overskåren småkage...

Her er i øvrigt opskriften på MINE sunde kammerjunker:

Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

1 kommentar: