tirsdag den 18. maj 2010

Wohoo... Ny cykel!

Så købte mor lige en ny cykel...

Lidt forhistorie: For 4-5 dage siden sad jeg og surfede lidt på nettet, da jeg faldt over et fantastisk tilbud fra THansen. De havde et restlager af cykler, og denne ene damecykel var med både skivebremser, aluminiumsstel og indvendige gear og så næsten halv pris! Der er oven i købet 20 års garanti på stelbrud!

Nå, tirsdag: Altså, jeg skulle egentlig bare i BabySam og hente et nyt beslag til cykelstolen. Det gamle blev jo stjålet med fars cykel, men nu har han erhvervet sig en ny, og både han & Ronja glæder sig ustyrligt til en ny tur!
Så ville skæbnen, at THansen netop lå lige ved siden af...

Gik ind og kiggede mig omkring, men den var der ikke. Jeg spurgte ekspedienten, og hun måtte beklage at det altså var den anden THansen i Kolding, der havde den hjemme, men hun ville gerne guide mig derhen. Først ville jeg dog gerne høre/prøve, om cyklen i det hele taget var værd at køre efter. Hun fandt en nyere model i en anden farve. Den passede perfekt!

Milika måtte finde sig i endnu en køretur, og så fik hun lidt mad. Kom ind i butikken. "Hvad kan jeg hjælpe med?", spurgte den rare unge mand. "Den der!", sagde jeg og pegede på udstillingscyklen. Fik smidt Milika med autostol på passagersædet, lagt bagsædet ned og bakset cykel samt Ronjas autostol ind bagi.

Jeg har få't en cykel... jeg har få't en cykel... jeg har få't en cykel...

Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

mandag den 17. maj 2010

I dag er det farmands fødselsdag... Hurra hurra hu-ups

Total skid af en kone... det er hvad jeg er, eller var! Jeg nåede da at rette op på dagen inden han måtte tage på natarbejde.
Altså: I morges vågnede ungerne som sædvanligt ca. 7 og fødselaren sprang ud af sengen og ind til vores alle sammens vækkeur... Ronja!
Så legede vi lidt i voksen-sengen alle sammen og gik nedenunder. Morgenrutine som vanligt: Far skifter kæmpe tis-bleer, mor fixer morgenmad.
Midt under morgenmaden slår det mig pludselig, og jeg kigger op på manden, der sidder og spiser ovn-rundstykker og yoghurt...

ÅH ÅHH (som Teletubbierne ville ha' sagt!)


Jeg hiver et flag frem og undskylder... 2 sms'er dukker op med fødselsdagshilsner og jeg har da også et kort til ham fra olde-bolle... Men åhh... hvor følte jeg mig virkelig som en skid lige der!


Det værste er: Jeg har hele ugen tænkt, at det snart var hans fødselsdag, og at vi da også skulle finde på noget, men så var der lige dit og så var der lige dat, og lige pludselig oprandt dagen altså!


Hans gaver er bestilt, men dukker ikke op før senere på ugen, men der var ikke engang en tegning fra Ronja eller en fødselsdagssang, eller flag eller blomsterkrans om tallerkenen, eller i det mindste noget specielt morgenmad!


Efter at have afleveret Ronja med besked til dagplejen om, at det da ville være dejligt med en tegning til far, skyndte jeg mig hjem, for manden skulle ud og hente en ny cykel. Hans cykel blev desværre stjålet fra Jelling station én af hans allerførste arbejdsdage! Surt show! Men nu har han altså fået en ny.


Jeg lavede den lækreste biksemad til frokost, det er herrens ene livret. Og handlede stort ind til herrens anden livret til aftensmad: Harry, Tarteletter!
Da jeg hentede Ronja, havde de ikke bare tegnet en tegning, se lige hvad de nåede at bikse sammen:

Og den blev selvfølgelig afleveret med en fødselsdagssang og kakao og koldskål og hygge og undskyldkys og kram! Og jeg blev tilgivet!


Sad og tænkte tanker i bilen hjem...
Vi elsker at køre igennem Vejle Himalaya (442 Vejlevej/Jellingvej mellem Hover & Hørup). Vi har flere gange leget med tanken om at flytte i noget større, måske et andet sted, men vi holder så meget af vores by og ikke mindst vores natur-omgivelser.
Nå, men manden kom til at give udtryk for, at der da kunne være dejligt at bo, og straks accelerer min kreative hjernehalvdel...
Vejle, trafikpropper, firmaer i udkanten, sandwichbar, levering, rapsdrevet bil, plads til rapstank og egen vindmølle, solfanger på taget, økologi, Igolokø, sandwich leveret som Sliding Doors, Hvordan vil du ha' din kaffe?, espressomaskine, barrista uddannelse, Stellinis økologiske kaffe, økologisk frugt fra Økomagasignet, Hvad gør vi med overskudsfrugt? Dagens smoothie, saftpresser, og mælk i kaffen fra Gram Slot, økologiske testvindere, Indslev øl til firmafesten, Carlettis mørke Fairtrade chokolade til desserten, vi mangler et sted at købe Natursutten, og Weledas vind- og vejrcreme, uh... bambus sokker...
Den er overhovedet ikke til at stoppe, når den først går i gang.
Manden sagde her til aften, at vi jo kunne renovere huset som VI gerne ville have det, og så se om vi i virkeligheden ville af med det...
Uh... indbygningsskuffer, overdækket terrasse, næ... udestue, kæmpe TV-stue på første salen, soveværelse i spisestuen, spisestue... næ... spisekøkken...

Lilypie Third Birthday tickersLilypie First Birthday tickers

Kristi Himmelfart, Lillebælt & jammerklunker

Kristi Himmelfart: Fejres 40 dage efter påskedag, hvor Jesus øjensynligt skulle været stået op fra de døde. Og i dag for ca. 2000 år siden, skulle han så stige til himmels, deraf navnet!

I torsdags var første dag for det årligt tilbagevendende marked under broen. Her er der vel at mærke tale om Den Nye Lillebæltsbro. Gader op og gader ned langs kysten og langs Strandvejen er den ene bod, kræmmer, take-away og underholdning linet op. Indgangen er gratis, hvis du mener du kan gå, ellers er vi i år oppe på den eksklusive parkeringsafgift af 35 kr. Den stiger ca. en 5'er om året.

Far & Ronja ledte specifikt efter line & blink til deres fiskestang. Hornfiskesæsonen er skudt i gang og strækningen fra Strib fisk ved Gammel Havn til Kulturøen er proppet med det unikke folkefærd af fiskere - oftest mand 30-60 år med 1-2 børn/børnebørn. Manden i huset er ingen undtagelse. De fangede dog ikke noget om fredagen... Bedre held næste gang.

Tilbage til markedet. Ronja havde nemlig et meget specifikt ønske: At ride på en karruselhest ligesom i Pippi-filmen. Og her kunne det jo netop lade sig gøre. 200 kr. fattigere havde mor indkasseret 10 billetter og forlystelsesturene kunne begynde. Ronja fik mange ture i den fine gamle karrusel og en enkelt tur i de flyvende elefanter - hoppede dog af inden de lettede, de kørte lidt for stærkt.

På vej tilbage til bilen fandt vi et par ponyer fra Vestfyns Rideskole, der blev trukket rundt på pladsen og Ronja fik naturligvis en tur på Filur.

Foden har det af H til, for at sige det mildt. Jeg kunne jo ikke valse rundt i mine nye sko på markedet pga. regnvejret onsdag. Jeg kan ikke gå i mine vinterstøvler, da de er blevet vind og skæve efter de mange måneder med den ganglion. Så jeg måtte vade markedet tyndt i mine udtrådte gamle kondier... Ikke videre behageligt i længden!

Vi har også været kattesitter hele weekenden, til disse 2 skønne mini-misser og deres mor:

Fredag blev den gamle Lillebælt 75 år. 
Den kombinerede vej- og jernbanebro  blev bl.a. opført for at holde arbejdsløsheden nede; byggeriet fandt sted i perioden 1929  til 1935, og broen blev indviet 14. maj 1935. Wikipedia

Det blev fejret med en kæmpe byfest, hvor toget kørte mellem torvet og Kvickly, som Ronja naturligvis måtte ud at køre med. Mor her fik købt sig et par gode gå-sko:
 

Lørdag stod den på forsinket påskefrokost i familiens skød. Dog først en omgang krolf... Skægt spil - Jeg vandt... Eller... Jeg havde i hvert fald flest point!

Manden undrede sig i øvrigt over, hvorfor kammerjunker hedder sådan. Faktisk ved man det ikke helt. En kammerjunker var en lavtrangerende titel, der blev afskaffet i 1947, om en person der betjente en fyrstelig person. Man må formode, at personens status var at sammenligne med en klein overskåren småkage...

Her er i øvrigt opskriften på MINE sunde kammerjunker:

Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

tirsdag den 11. maj 2010

Capella Play med dagplejen

I dag var vi i Capella Play med dagplejen. Det var hyggeligt, men intet imod det gigantiske legeland i Vejle...

Capella Play ligger lige midt i Rosengårdcentret, hvor de bl.a.tilbyder børnepasning fra 3 år, hvis forældrene lige skal shoppe... Legelandet ligger uden for Vejles ret og lov...

Capella Play henvender sig primært til før-skolebørn med kæmpe bold-bade, indpakkede klatrebaner, rutchebaner og sækkepuder... Legelandet appellerer til alle aldersgrupper, også voksne, med de mange store hoppepuder, klatrevæg, mekaniske tyr og spillemaskiner...

Begge steder arrangerer fødselsdagsfester for børn og begge steder laver mad, både det sunde og det usunde... Capella Play tilbyder dog ikke, at man nyder hjemmebragt mad, med mindre man er en del af en institution...

Lydniveauet var KLART rarere i Capella Play, der dog også kunne bryste sig af et par wii, internetforbindelse og air-hockey... Selvom massagestolene og sanserummet i Legelandet trækker godt hjem, de har i øvrigt også internetforbindelse!


Og mor her lavede på opfordring selvfølgelig sin berømte Quinoa-salat - Opskriften er på skrømt:





Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

mandag den 10. maj 2010

Ja ja... jeg ved det godt...

Intensionerne er gode nok... men undskyldninger har jeg nok af!
Jeg skal nok forsøge at skrive bare lidt hver dag... Helt ærligt, hvor svært kan det være?!
Mandag aften startede manden første arbejdsdag (eller rettere ... NAT!)
Onsdag/torsdag - midtvejskrisen - vi overlevede begge to. Han undgik at falde i søvn på arbejdet og overkom at tage af sted næste aften, og pigerne overlevede begge en dag hjemme... Okay, det var heller ikke særlig smart!

Ronja var i dagpleje mandag, tirsdag, onsdag og fredag. Torsdag ville vi egentligt have været en tur på stranden med dagplejen, men de andre børn holdt fri, så jeg gav dagplejen en fridag... Det var hun rigtig glad for.
Pigerne og jeg gik så en lang tur rundt i byen og ordnede lidt ærinder. 
Hjemme fik vi mad, ingen middagssøvn, men et smut i sandkassen.

Efter 9 skræmmende timer alene med ungerne torsdag mens far sov, skyndte jeg mig lidt at lave planer for weekenden! Lørdag smuttede vi over til mosters fødselsdag. Ikke noget særligt, bare hygge foran pejsen med legetøj, lidt let frokost og en tur i haven og lege med hunden og kigge på fugle.

I dag tog vi over til mormor. Vi kørte til Højby, til musikrummet. NØJ... DET var sjovt! Der må vi HELT sikkert tilbage en dag med far!

Og se lige hvad min stakkels trætte mand kom hjem med efter 10 timers nattevagt:


Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

søndag den 2. maj 2010

Totalt afslappet lørdag

Et liv med børn starter altid før kl. 8 om morgenen... Jeg er alligevel heldig! :-)

Efter en omgang morgenmad smuttede jeg på genbrugsstationen med et læs gammelt skrammel! Det er en befrielse, når man giver slip på ting, man alligevel ikke havde brug for!

Ind forbi Imerco, der havde lagersalg, selvom der nu ikke var meget tilbage. Snuppede den håndstøvsuger, jeg så længe har higet efter, selvom den absolut ikke var på tilbud... 399,75 for en lille mekanisk dims, der kun virker 10 minutter ad gangen!!! Men ahhh... glæder mig til at kunne støvsuge børnenes krummer, bilen, kaffegrums osv. op uden at skulle slæbe støvsuger, og nogle gange forlængerledning, frem!


Hjem og hente børn og mand og så af sted til min mor i Odense. Ungerne sov, da vi ankom, så manden løb ind til de andre mænder, mens mor, jeg og ungerne kørte i "Sutter der dutter". 

Ronja har fået de fineste sandaler:


En lækker frokost, afslapning med leg og lure, mormor & Ronja bagte burgerboller og burger til aftensmad, mens Wall-E kørte på Disney Channel.


 Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

lørdag den 1. maj 2010

Paranormal Activity...

Puhh...
I 1999 var det The Blair Witch Project der fik mit hjerte til at dunke hårdt i brystet fra start til slut. Sad alene i det store hus i Ringe... Ikke mørkeræd eller noget... Bare urolig og havde meget brug for at tale med nogen, ikke nødvendigvis OM filmen...
I 2010 hedder filmen Paranormal Activity og er i høj grad samme genre: Håndholdt kamera, solgt som "en ægte hjemmevideo", uforklarlige gys og en skræmmende surprise ending!


I går var vi i Odense, hvor vi mødtes med dagplejen på Danmarks Jernbanemuseum. Det fik nemlig fornemt besøg, af selveste Toget Thomas. Ronja fik et par ture i det lille tog, vi hilste pænt på kontrolchefen og så Thomas køre væk med dagplejen, inden vi gik i caféen og proppede frokosten ned. Efter lidt shopping og billeder smuttede vi i bazaren, hvor vi snuppede en kop kaffe og en is.

Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers